Lai izdevušies vasaras nakts gaišākie svētki! Novēlam ikvienam rast enerģiju dabā, draugos, kopā dziedātās dziesmās un Jāņugunī!
No Stradiņa slimnīcas māsu veselīgo recepšu krājumiem 9. nodaļas māsas Svetlanas recepte
Mājas siers
Sastāvdaļas
1 l piena, 400 g skāba krējuma, 4 olas, 1 ēdamkarote sāls, zaļumi pēc izvēles - dilles, pētersīļi, izspiestas ķiploku daiviņas, ķimenes.
Pagatavošana
Katlā lej pienu ar sāli un sildām līdz brīdim, kad piens jau gandrīz sāk vārīties. Tad tievā strūklā lej klāt viegli sakultas olas ar krējumu. Karsējam visu laiku maisot līdz atdalās sūkalas. Katlu noņem no uguns un atstāj pāris minūtes, lai atdziest.
Tad piejauc sasmalcinātus zaļumus un apmaisa. Masu lej caurdurī, kurā ieklāta divās kārtās salocīta marle. Marles malas saņem kopā un cieši sagriež (savērpj - tā kā žņaugu), lai notek šķidrums. Pēc tam sieru ar visu marli liek bļodiņā vai citā traukā, marli atloka un pārliek pāri sieram tā, lai tas būtu nosegts. Sieram uzliek slogu un liek uz nakti ledusskapī. Nākamajā rītā jau var griezt un likt uz maizes rikas.
Lai labi garšo un lustīgu līgošanu!